twiteordaia

koukoulopoulos-eordaia

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά να τεθούν επί τάπητος σημεία που δεν θίγουν τη φιλοσοφία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής - Εκτιμά ότι θα υπάρξουν «ευήκοα ώτα» στις τάξεις των δανειστών

«Λάδι στη φωτιά» των εσωκομματικών τριβών που προέκυψαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης έρχεται να ρίξει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Και αυτό γιατί, την ώρα που οι Γερμανοί «καυτηριάζουν» τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η Κομισιόν επιμένει να θυμίζει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της ως προς την εκπλήρωση των 12 προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των υπο-δόσεων του Μαΐου και του Ιουνίου, η κόντρα ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη «ανοιχτή πληγή» για την κυβέρνηση.

Έτσι, με τα γερμανικά ΜΜΕ να γράφουν πως «ο σοσιαλιστικός εταίρος της κυβέρνησης -ήτοι το ΠΑΣΟΚ- στέκεται εμπόδιο στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων, που είναι η μείωση των θέσσεων στο Δημόσιο», έρχεται ο προερχόμενος από τη Χαριλάου Τρικούπη, κ. Κουκουλόπουλος, να θέσει ένα νέο ζήτημα στο τραπέζι, εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για ζητήματα όπως η «μικρή ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Τι δηλώνει ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Αυτό δήλωσε, εξάλλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». «Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ.: για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση, με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων (διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται... διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια...), πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ' όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα... Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε, επίσης, ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».

«Υπάρχει ζήτημα ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος που πρέπει να λάβει υπόψη του και το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που εστάλησαν σε όλους μας» ανέφερε και πρόσθεσε πως, αν και «είναι παρακινδυνευμένο αυτό», με επιχειρήματα οι δανειστές μπορούν να πεισθούν.

«Όσες φορές είχαμε αιτιολογημένη την πρότασή μας, εμείς βρήκαμε "ευήκοα ώτα". Στο κάτω-κάτω, "ευήκοα ώτα" πρέπει να βρεθούν στην πολιτική ηγεσία που προΐσταται της αντιπροσωπείας της τρόικας» τόνισε.

«Μπαϊράκι» Κουκουλόπουλου για «μικρή ΔΕΗ», ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Add comment


Security code
Refresh