twiteordaia

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

W220-kapernarou

Ερώτηση για τα ποσά που χρωστούν τα κόμματα της Βουλής στη ΔΕΗπροανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρος.

 

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και με το θερμόμετρο να καταγράφει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της χώρας, καταγράφονται εικόνες ντροπής με οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «οι τιμωροί του Ελληνικού λαού που έκοψαν το ρεύμα σε αυτές τις οικογένειες, πουλάνε μεγαλοψυχία και το επανασυνδέουν».

Επικαλείται επίσης δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, τα οποία κάνουν λόγο για ποσά, τα οποία αν είχαν πληρωθεί, θα είχαν καλύψει τις ανάγκες όλων εκείνων που δεν έχουν ρεύμα.

«Συγκεκριμένα διαβάζω ότι η ΝΔ οφείλει 560.000 ευρώ, ισχύει;», διερωτάται και καταλήγει: «Θα δείξει την πυγμή της η ΔΕΗ ή θα κόβει το ρεύμα σε φτωχούς, άνεργους και ασθενείς;».

του Σάββα Καλεντερίδη*

 

Αν και κανείς δεν γύρισε πίσω να μας πει πώς είναι, όπως αναφέρει ο λαϊκός ποιητής σε στίχο ενός παραδοσιακού ποντιακού τραγουδιού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια γραμμή χωρίζει τον παράδεισο από την κόλαση. Η τελεολογική αυτή αναφορά γίνεται σκόπιμα, γιατί τα όσα συμβαίνουν ή τα όσα είναι δυνατόν να συμβούν στην Κύπρο και την Ελλάδα, με αφορμή τα ενεργειακά και τη σύμπραξη-συμμαχία με το Ισραήλ, ούτως ή άλλως, έχουν τέτοιο μέγεθος, που μπορεί να οδηγήσουν τον Ελληνισμό στον παράδεισο ή στην κόλαση! Το ιδανικό σκεπτικό-σενάριο πάνω στο οποίο κινούνται οι εξελίξεις, για την σύμπηξη στρατηγικής σχέσης στον άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλλάδα, είναι το εξής:

Την ευκαιρία να περάσει στις Βρυξέλλες το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί νέα οριζόντια μέτρα κατά τις διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της Τρόικας βρήκε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Έχοντας μπροστά του τον άνθρωπο που ξέρει όσο λίγοι τις λεπτές ισορροπίες που επικρατούν στην Ευρώπη και που δεν είναι αρνητικά διακείμενος απέναντι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκφράσει το «όχι» της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο αίτημα για λήψη οριζόντιων μέτρων.

MarfinVoulevma131013sk

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων σε Ιανό και Μαρφίν.

 

Σύμφωνα με το βούλευμα, το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews, ως δράστης της επίθεσης στην τράπεζα αναγνωρίζεται ο Θ. Σ. ο οποίος και παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της "ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του".