twiteordaia

Υγεία - Eordaia.com

1176211 154937111381499_1148484390_n

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Πτολεμαϊδας σας προσκαλεί στο σεμινάριο πρόληψης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες με 2 ομιλητές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) που έρχονται εθελοντικά.

 

Ο καύσωνας είναι πιο θανατηφόρος ακόμα και από τον πιο καταστροφικό τυφώνα, χιονοθύελλα ή ανεμοστρόβιλο – αλλά εμείς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.

Παρελθόν θα αποτελούν από εδώ και στο εξής τα παλιά τσιγάρα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας για μείωση της ροπής ανάφλεξης, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι πυρκαγιές όταν ξεχαστούν αναμμένα.

 

Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, όλα τα τσιγάρα που πωλούνται στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και απευθύνονται σε μισό δισεκατομμύριο καπνιστές, θα πρέπει να σβήνουν μόνα τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστούν οι πυρκαγιές που προκαλούνται από το τσιγάρο.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι με την εισαγωγή των τσιγάρων με μειωμένη ροπή ανάφλεξης ο αριθμός θανάτων μπορεί να μειωθεί κατά 40%», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον, παραθέτοντας στοιχεία από τη Φινλανδία, το πρώτο κράτος της ΕΕ που εφάρμοσε την ευρωπαϊκή οδηγία που θεσπίστηκε το 2008.

Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι με το νέο μέτρο μπορούν να σωθούν τουλάχιστον 500 άνθρωποι από τις 30.000 πυρκαγιές που ξεσπούν ετησίως λόγω των τσιγάρων που οι καπνιστές ξεχνούν αναμμένα.

Την Πέμπτη λήγει η τριετής περίοδος προσαρμογής, γεγονός που σημαίνει ότι και τα 27 κράτη μέλη πρέπει να υιοθετήσουν τις ίδιες προδιαγραφές με τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Οι νέες αλλαγές δεν επηρεάζουν τη γεύση ή άλλα χαρακτηριστικά, απλά οι κατασκευαστές εισάγουν σε δύο σημεία του τσιγάρου δακτύλιους από παχύτερο χαρτί, οι οποίοι μειώνουν την παροχή ατμοσφαιρικού οξυγόνου.

 

Η μυρωδιά του καφέ μπορεί να σε σηκώσει από το κρεβάτι σου, η γεύση του μπορεί να ζεστάνει την καρδιά σου και...η καφείνη του καφέ μπορεί αν μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης;! Και φυσικά θα ήθελα να βάλω περισσότερα σημεία στίξης, γιατί απλά η κατάθλιψη είναι ένα θέμα που ανακυκλώνεται συνεχώς αυτές τις μέρες, και ο καφές, είναι για κάποιους από εμάς (αν όχι για το περισσότερους) μια «κακή» απόλαυση... Όλα αυτά όμως έρχεται να αναιρέσει μια νέα μελέτη όπου υποστηρίζει ότι όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει κάποιος, τόσο ο κίνδυνος να αναπτύξει καταθλιπτικά συμπτώματα, μειώνεται!

00habits

Της Σοφίας Εφραιμίδου

Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι...τόσο μετεωρολογικά όσο και υπαρξιακά, είναι καιρός να προτείνουμε τρόπους κατά τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από κακέ συνήθειες οι οποίες μπορεί να σας «κοστίσουν». Το «κόστος» έχει διάφορες ερμηνείες, είτε οικονομικές, είτε ψυχολογικές ή ακόμα και οργανικές. Αν λοιπόν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μασάει δυνατά την τσίχλα, να κάνει ψώνια ανεξέλεγκτα, να περνάει πολλές ώρες στο Facebook, να τρώει λάθος τροφές, να αποτυγχάνει κάθε φορά που προσπαθεί να γυμναστεί και όλα αυτά επηρεάζουν τις κοινωνικές σχέσεις, την ευτυχία σας (μεγάλη κουβέντα τι είναι η ευτυχία) αλλά και την ψυχική και σωματική σας υγεία, αυτομάτως το μεταφράζουμε σε «Κακιά Συνήθεια».

 

Αρχικά λοιπόν, το κλειδί για να αντιμετωπίσετε τις κακές συνήθειες είναι πρώτον να βρείτε την ρίζα του «κακού». Αυτό πώς μπορεί να γίνει; Ξεκινήστε από τους νόμους που συμβουλεύει η αλλαγή της συμπεριφοράς, κάπως έτσι:

 

logo12